Veilig werken: zowel op kantoor als buiten de deur 

Virussen en cybercriminelen vergroten het risico op storingen en calamiteiten. Uw netwerk kan plat komen te liggen, u kunt lange tijd onbereikbaar zijn voor uw klanten. Maar ook kunnen vertrouwelijke gegevens op straat belanden. Dit zijn risico’s die u natuurlijk wilt uitsluiten. Daarom is het belangrijk uw informatie te beveiligen tegen gevaren van binnenuit én van buitenaf.

Wat is het belang van ICT voor uw onderneming? Van welke functies is uw bedrijf in grote mate afhankelijk? Hoe noodzakelijk zijn planning, facturering, e-mail of e-commerce? Zodra duidelijk is wat u wilt beveiligen, waarom en waartegen, kunt u uw situatie in kaart brengen en de juiste maatregelen treffen voor dat wat belangrijk voor u is.

Mobiele veiligheidveilig werken
Vergeet u ook mobiele apparaten als smartphones, tablets en laptops niet, waarmee het tegenwoordig goed mogelijk is om onderweg te werken? Daar kleeft echter ook een nadeel aan. Bij deze mobiele apparaten is het heel eenvoudig om wachtwoorden op te slaan. Installeert u bijvoorbeeld een app om op afstand te werken, dan onthoudt deze app uw gebruikersnaam en wachtwoord, zodat u heel eenvoudig bij programma’s en bestanden kunt. Wanneer u geen goed wachtwoord instelt, of uw telefoon of tablet kwijtraakt op het moment dat deze ‘aan’ staan, is het voor een ander heel eenvoudig om uw app voor het werken op afstand over te nemen. Met alle gevolgen van dien…

Voorkom risico’s 
Het is daarom verstandiger om dit soort apps geen gebruikersnamen en wachtwoorden te laten onthouden. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede beveiliging van uw laptop, telefoon of tablet, zodat u dit soort risico’s kunt voorkomen. Zo zijn er mogelijkheden om mobiele apparaten op afstand te managen. Daarmee is bijvoorbeeld af te dwingen dat er een wachtwoord op telefoon, tablet of laptop zit, of een telefoon alle gegevens te laten wissen. Ook kunt u voorkomen dat zomaar elke willekeurige app te installeren is. Op deze manieren kunt u risico’s voorkomen of in ieder geval verkleinen.

Hulp nodig?
Het is altijd belangrijk om voor de juiste beveiliging te zorgen, zodat niemand anders ongevraagd bij uw bestanden kan. Is dat niet goed geregeld, dan kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. Zeker wanneer het gaat om privacygevoelige gegevens. Als onafhankelijk ICT-adviseur helpt ik daarom graag bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om veilig te kunnen werken, of dat nu met een smartphone, tablet, laptop of pc is.

Wilt u veilig werken, of dat uw medewerkers veilig werken, zowel op kantoor als buiten de deur? Vraag een gratis en vrijblijvend ICT-gesprek aan! 

Geplaast in de categorie: