Rol social media steeds belangrijker voor uw bedrijf

Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest… social media is bijna niet meer weg te denken. Er is een enorm aanbod van platforms om op te communiceren. Maar voor welk platformen kiest u als onderneming en weten uw medewerkers dat ook?

Boodschap

Alle boodschappen die u via social media verspreidt, moeten in lijn zijn met de kernwaarden van de organisatie. Dat betekent dat u met uw medewerkers en andere partners goede afspraken moet maken.

Keuzes maken

Omdat er zoveel platforms voor social media zijn, is het heel belangrijk om keuzes te maken. Het ene platform is sterk in het uitdragen van beeld en geluid, een ander platform richt zich meer op een specifieke doelgroep, zoals consumenten of jongeren of juist de zakelijke markt.

Belangrijk

Social media zijn niet alleen belangrijk voor het communiceren van een boodschap. Ook zoekmachines als Google monitoren wat er op social media gebeurt. Houd daarom rekening met de reputatie en vindbaarheid van de website van uw bedrijf: die kunnen beide essentieel veranderen door het gebruik van social media.

Tips van Peter

Maak duidelijke afspraken over het aanmelden voor werkgerelateerde zaken via een social media account.
Steeds meer diensten en websites bieden aan om jezelf met een account van een platform voor social media aan te melden en de identificeren. Kijk maar eens op hoeveel websites je jezelf met een Facebookaccount kunt aanmelden. Dit account wordt dus indirect steeds belangrijker, wat ook de nodige risico’s meebrengt voor uw bedrijf.

Reageer altijd op alle berichten op social media over uw bedrijf, ook als deze negatief zijn.
Wanneer uw berichten verspreid worden zonder dat u daarvoor een betaalde advertentie gebruikt, noem je dat het organische bereik. Positieve berichten hebben natuurlijk op een prettige manier invloed op de zichtbaarheid van uw organisatie. Dat betekent niet dat u negatieve berichten moet negeren: geen reactie geven kan voor uw organisatie veel reputatieschade betekenen.

Meer handige ICT tips?

Download dan gratis mijn e-book met ruim 100 waardevolle ICT tips voor Mkb-ondernemers. Onafhankelijk advies nodig? Ik denk graag vrijblijvend met u mee over passende applicaties voor uw bedrijf, zodat u meer rendement kunt halen uit uw ICT. Vraag hiervoor een gratis adviesgesprek aan.

Geplaast in de categorie: ,