Advocatenkantoor Van Loo Van Riel is voorbereid op de toekomst

Mark van Loo en Tom van Riel besloten hun krachten als advocaten te bundelen, zo ontstond advocatenkantoor Van Loo van Riel Advocaten in Breda. Het kantoor richt zich met name op juridische dienstverlening voor mkb-bedrijven in de meest voorkomende rechtsgebieden, zoals contracten, verbintenissen, huurrecht, arbeidsrecht, intellectueel eigendom en aansprakelijkheid. Daarnaast behoren ook particuliere zaken tot hun diensten. Zakelijke connecties krijgen soms nu eenmaal ook te maken met persoonlijke kwesties, denk hierbij aan scheidingen, letselschade, familierechtzaken en werknemersrecht. In de afgelopen jaren is het advocatenkantoor behoorlijk gegroeid.

Mark van Loo | Van Loo van Riel Advocaten | Klantcase No Corners

Peter heeft me een tijd terug benaderd om samen het boekje ‘Het ICT – ABC’ te schrijven. In dit proces heb ik hem leren kennen als een deskundig, doelgericht en prettig persoon.

Hoe hebt u No Corners leren kennen?

“Peter en ik kenden elkaar al via Business Open, een netwerkclub waar we allebei lid van zijn. Hij heeft me een tijdje terug benaderd omdat hij een boek wilde schrijven, met daarin advies en tips voor mkb-bedrijven. Omdat binnen de ICT vaak verschillende rechtsgebieden samenkomen, heeft hij mij gevraagd een bijdrage aan het boek te leveren. Zo is Het ICT - ABC ontstaan, voorzien van ruim 100 ICT-tips die zowel de ICT-technische als de juridische kant belichten. Tijdens deze samenwerking heb ik Peter leren kennen als deskundig en doelgericht, maar ook gewoon een prettig persoon om mee samen te werken.”

Hoe heeft dit zich ontwikkeld tot een verdere samenwerking?

“Juist door de raakvlakken die onze vakgebieden hebben, onze disciplines die elkaar enorm aanvullen, kunnen we klanten op een complete manier bijstaan. Daarnaast heeft Peter ook de IT binnen ons kantoor aan een grondige inspectie onderworpen, hierin is hij heel proactief en zorgvuldig. Ik wist zelf stiekem ook al wel dat onze ICT-zaken, mede door de groei, niet meer optimaal waren en ook Peter viel van alles op. Ik stelde het erg op prijs dat hij er met zijn deskundige blik eens naar keek en met concrete verbeterpunten kwam.”

Wat waren de verbeterpunten voor de ICT van Van Loo Van Riel?

“Met het oog op de toekomst en het doel om verder te groeien, was het duidelijk dat we onze ICT anders moesten gaan inrichten. Flexibel blijven, de beveiliging optimaliseren en zorgen dat er geen data verloren kan gaan, dat waren onze hoofdacties. Door met Office 365 te gaan werken hoefden we geen losse systemen meer te gebruiken, alle informatie is hierdoor nu direct beschikbaar. Dit maakt ons efficiënter en flexibeler. Daarnaast was veiligheid een belangrijk punt. Als advocatenkantoor verwerken wij veel persoonsgevoelige informatie, die te allen tijde veilig opgeslagen dient te zijn. Maar ook bij het crashen van een harde schijf is het belangrijk dat we alle gegevens terug kunnen halen, door middel van een goede back-up.”

Hoe heeft No Corners verder bijgedragen aan de verbetering hiervan?

“Alle conclusies heeft Peter vastgelegd in een concept, waarin verbeterpunten en procedures opgenomen zijn. Na het uitbrengen van dit advies, heeft hij ons geholpen bij de keuze voor nieuwe leveranciers. Alle partijen werden uitvoerig besproken met voor- en tegenargumenten. De leveranciers die we overwogen zijn uitgenodigd voor een gesprek en uiteindelijk hebben we van drie potentiële partijen een voorstel ontvangen. Nadat we alle informatie verzameld hadden en met Peter besproken, konden we goed geïnformeerd een zorgvuldige beslissing nemen. Nu zijn we in de uitvoeringsfase beland en staat een nieuwe internetaansluiting als eerstvolgende actie op de planning.”

Peter luistert naar wat wij nodig hebben, is proactief en handelt in ons belang. Daarnaast kan ik ook als persoon ‘lezen en schrijven’ met hem, hij is eerlijk en doet wat hij zegt.

Wat was voor u de grootste meerwaarde van Peter als IT-partner?

“Wij konden echt een partner gebruiken die op ieder moment voor ons klaarstaat, die weet waar wij naartoe willen en wat we nodig hebben. Met zijn kennis ziet Peter meteen of dat wat een leverancier aanbiedt daadwerkelijk aansluit op onze behoeften. Hij luistert en handelt proactief in ons belang, hierdoor kunnen wij met onze ICT nu weer een flinke tijd vooruit. Ook als persoon kan ik ‘lezen en schrijven’ met Peter, hij is eerlijk en doet wat hij zegt.”

Hoe ziet u de samenwerking met No Corners in de toekomst voor zich?

“Omdat onze samenwerking tot dusver uitstekend verlopen is en onze disciplines elkaar enorm aanvullen, weet ik dat er nog veel meer uit te halen is. Ik hoop dat we nog veel gezamenlijke klanten mogen bedienen wanneer hun vraagstukken zowel juridische als ICT-technische aspecten bevatten. Mochten de plannen en doelen binnen ‘van Loo van Riel’ veranderen, ook dan betrekken we No Corners er natuurlijk weer bij.”

“Peter luistert naar wat wij nodig hebben en handelt proactief in ons belang. Ook persoonlijk kan ik bovendien ‘lezen en schrijven’ met hem, hij is eerlijk en doet wat hij zegt. Dit is precies wat we bij Van Loo van Riel Advocatenkantoor nodig hebben. Hij heeft ons geadviseerd en geholpen bij de selectie van nieuwe IT-leveranciers, zodat ons kantoor nu helemaal voorbereid is op verdere groei. Daarnaast hebben we samen het boekje ‘Het ICT – ABC’ geschreven, waarin we MKB-ondernemers informeren met een ICT-technische en juridische belichting. Onze vakgebieden vullen elkaar enorm aan en ik hoop dan ook nog veel gezamenlijke projecten te mogen uitvoeren met No Corners.”

Mark van Loo | Advocaat