Een veilig back-upsysteem voor Van der Kolk Belastingadviseurs

Willem van der Kolk is eigenaar en adviseur bij van der Kolk Belastingadviseurs in Bergen op Zoom. Dit RB-erkende belastingadvieskantoor richt zich op een aantal disciplines, ‘de drie a’s’, namelijk: aangifte, advies en administratie. Van der Kolk kenmerkt zich als kantoor door de persoonlijke aandacht en de complete ontzorging van cliënten bij activiteiten omtrent administratie en fiscaliteit.

Willem van der Kolk | Van der Kolk Belastingadviseurs | Klantcase No Corners

Soms weet je pas dat er iets mist zodra een expert je erop wijst. Ik stond dus zeker open voor een vrijblijvende afspraak met Peter van No Corners.

Hoe heeft u IT-Consultant No Corners leren kennen?

“Ik ken Peter al zo’n drie jaar vanuit Businessclub Turfvaert en ook bij andere netwerken en bijeenkomsten kom ik hem geregeld tegen. Hij is een heel toegankelijk persoon vind ik, dus we raakten al snel met elkaar in gesprek. Op een zeker moment bood hij mij aan om vrijblijvend eens te bekijken hoe de IT-zaken binnen mijn bedrijf geregeld waren. We hadden een goede klik en ik realiseerde me dat je soms niet doorhebt dat er iets mis is, pas zodra een expert je erop wijst. Ik stond dus zeker open voor een scan en we maakten een afspraak.’

Wat was de aanpak van No Corners?

“Peter is bij ons op kantoor langs gekomen en heeft hij de hele systematiek in het bedrijf in kaart gebracht. Onze systemen en de functies zijn geanalyseerd en beoordeeld. Zo onderzocht Peter bijvoorbeeld onze manier van back-ups maken en de beveiliging van onze systemen. Zaken waar wij vanuit ons eigen vakgebied onvoldoende verstand van hadden en waarvan we aannamen dat het al goed voor elkaar was. De resultaten van de scan die Peter heeft uitgevoerd zette ons echt aan het denken. Door zijn nauwkeurige aanpak, onderbouwd met argumenten, had ik direct vertrouwen in zijn kennis en kunde. Daarom koos ik direct voor hem als onze onafhankelijke IT-adviseur.”

Wat waren de ‘gaten’ in jullie systeem en welk advies heeft u gekregen?

“Ik leerde dat er een verschil is tussen back-ups die data opslaan en back-ups die een kopie van de configuratie van je systeem bewaren. Wanneer de back-up alleen gegevens opslaat, ligt je bedrijf in het ergste geval een flinke tijd stil als het misgaat. Peter heeft ons op dit risico gewezen en nu beschikken we over een back-upsysteem dat ook de configuraties synchroniseert en hiermee onze continuïteit waarborgt. In geval van nood kunnen we binnen ongeveer een dag alles weer op de rit hebben, zonder gegevens te verliezen. Dat is geruststellend.”

Door Peter’s nauwkeurige aanpak, onderbouwd met argumenten, had ik direct vertrouwen in zijn kennis en kunde.

Wat is Peter’s rol als IT-partner bij van der Kolk Belastingadviseurs?

“Peter is niet verantwoordelijk voor de uitvoering en het leveren van systemen en software, hij is er echt voor de kritische noot. Hij gaat absoluut niet over één nacht ijs, maar geeft pas een advies als hij alle aspecten helder in kaart heeft gebracht. Wat is er al aanwezig, waar willen we naartoe en wat is daarvoor nodig?”

Wat maakt de samenwerking met No Corners zo waardevol?

“Het bijzondere aan Peter is dat hij altijd een neutraal advies zal aanreiken. Een IT-leverancier zal in zijn advies logischerwijs zijn eigen product proberen te verkopen. Peter is onpartijdig, richt zich in eerste instantie op de oplossing en bekijkt dan pas welk product of combinatie van producten daarop aansluit. Wanneer vervolgens het type oplossing gekozen is, is hij degene die IT-leveranciers beoordeelt en analyseert. Kunnen zij echt bieden wat ze beloven? Ik kan daar als leek niet kritisch over oordelen, Peter als specialist gelukkig wel!”

Speelt IT een rol in uw toekomstplannen en zal No Corners u hierbij weer ondersteunen?

“Om te zorgen dat er echt geen speld tussen onze systeembeveiliging is te krijgen, werken we momenteel aan de implementatie van een back-upsysteem op een externe server. Zelfs als er een brand of een andere calamiteit uitbreekt op kantoor, dan is onze data veilig opgeslagen, volledig actueel en beschikbaar. Peter ondersteunt en adviseert ons hierbij. Mochten we in de toekomst wijzigingen willen aanbrengen in onze IT-systematiek, dan nemen we Peter zeker weer mee in het traject.”

Wat wilt u andere bedrijven nog mededelen over uw samenwerking met No Corners?

“Het is prettig om met No Corners samen te werken. Hoewel Peter een professionele adviseur is en zich ook zo profileert, zit er nog veel meer achter hem dan je zou denken. Hij weet pijnpunten snel aan te stippen en trekt geen conclusies tot hij alle informatie boven tafel heeft. Zo weet hij steeds weer een gedegen advies uit te brengen en tot in detail te beargumenteren.”

“Peter is bij ons op kantoor langsgekomen en heeft de hele systematiek van het bedrijf in kaart gebracht, waaronder onze back-up opslag. Hij heeft ons op het risico gewezen dat een back-up van data alleen niet voldoende is bij het uitvallen van het systeem. Met zijn kennis en kunde heeft hij een advies uitgebracht dat we hebben opgevolgd. We beschikken nu over een back-upsysteem dat de continuïteit binnen van der Kolk Belastingadviseurs waarborgt. In geval van nood hebben we alles binnen een dag weer op de rit. Dat is geruststellend.”

Willem van der Kolk | Directeur