IT-advies en -oplossingen in begrijpelijke taal voor RENOTEC DUO

Met passie voor hout, ambacht en techniek, voorziet RENOTEC DUO vloerinstallateurs al ruim 25 jaar van professionele gereedschappen én advies. Wat het bedrijf kenmerkt is het vermogen en de behoefte om continu te blijven ontwikkelen. Doordat ze zich midden in de markt begeven, weten zij exact waar hun klanten behoefte aan hebben en spelen hier op innovatieve wijze op in. John Evers en Marga Jansen van RENOTEC DUO voorzien samen met hun team professionals in de vloerenbranche dagelijks van kennis, ondersteuning en een compleet productaanbod.

Klantcase Renotec Duo | No Corners

We schakelden Peter in voor een IT-check en sindsdien is hij onze steunpilaar op IT-gebied.

Op welk moment en waarom schakelde u No Corners Consultancy in?

“We hadden jarenlang een medewerker in dienst die op het gebied van IT alles tot in de puntjes voor ons regelde, met behulp van een externe IT-adviseur. Helaas gaf deze medewerker aan dat hij op zoek ging naar een nieuwe uitdaging en de externe persoon wilde zijn werkzaamheden afbouwen, we moesten dus op zoek naar een nieuwe leverancier. Daarnaast liep ook onze licentie voor de software af. Al deze factoren waren een duidelijk signaal dat we op zoek moesten naar nieuwe IT-oplossingen en iemand die ons hierbij goed kon adviseren en ondersteunen.”

Hoe bent u vervolgens met Peter in contact gekomen?

“We zijn lid van Business Open en bezoeken regelmatig netwerkevenementen, net als Peter. We spraken hem dus al regelmatig en daardoor was het vertrouwen in zijn deskundigheid al opgebouwd. We hebben destijds onze vragen en behoeften naar hem uitgesproken en hij bood aan een vrijblijvende check op onze IT uit te voeren. Een inventarisatie en analyse van onze interne en externe digitale activiteiten. In het advies en verbetervoorstel dat Peter vervolgens opstelde, heeft hij rekening gehouden met onze toekomstplannen en borging van activiteiten en gegevens.”

Wat was de conclusie, waar was nog verbetering mogelijk in uw IT?

“Peters conclusie was allereerst dat onze medewerker de IT-zaken uitzonderlijk goed geregeld en gedocumenteerd had. Zijn verbeterpunten waren daarom vooral gericht op het borgen van onze onafhankelijkheid en de continuïteit van onze IT-activiteiten. Zodra een werknemer plotseling wegvalt mag er immers geen kennis verloren gaan. Hetzelfde gold voor de borging van onze gegevens in het systeem. Bij eventuele storingen is het belangrijk dat ze behouden blijven, door middel van back-ups.”

Welke IT-oplossingen zijn er door No Corners Consultancy aangereikt?

“Onze interne server moest op orde worden gebracht en we besloten te gaan ‘werken in de cloud’, met Office365. Peter heeft ons ondersteund bij het vinden van nieuwe IT-leveranciers. Dit deed hij door de juiste vragen te stellen en onze eisen goed te formuleren. Hij hield ook rekening met welke IT-functies overbodig waren, dat is immers onnodige ballast waar je wel voor betaalt. Vanuit zijn kennis en brede netwerk heeft hij ons geadviseerd, waarna wij zelf passende leveranciers hebben geselecteerd. Ook vond er een ‘grote schoonmaak’ plaats in onze IT-omgeving. De diensten en functies die we niet gebruikten, zijn door Peter in kaart gebracht en hebben we beëindigd.”

Peter spreekt zowel onze taal als de technische taal van IT-leveranciers, dit ontzorgt ons enorm en voorkomt frustratie, stress en het maken van verkeerde beslissingen.

Wat levert de samenwerking met No Corners Consultancy

“Wat wij als enorm prettig hebben ervaren en nog steeds, is dat Peter zowel onze taal als die van IT-leveranciers spreekt. Deze techneuten spreken voor ons echt een hele andere taal, waardoor er al snel misinterpretatie en miscommunicatie ontstaat. Zonder onpartijdig advies hadden we misschien wel een beslissing genomen die achteraf toch niet de juiste bleek. Peter legt in heldere, begrijpelijke taal uit waarom bepaalde beslissingen worden genomen en wat de gevolgen hiervan zijn. Hij ontzorgt ons en voorkomt een hoop stress in complexe processen. Hoewel hij over inhoudelijke zaken met de IT-leveranciers in gesprek gaat, houdt hij ons wel continu op de hoogte, zodat we zien dat er achter de schermen van alles in beweging wordt gezet, dat is erg fijn.”

Wat is de grootste kracht van No Corners?

“Samenwerken met Peter bespaart je een hoop tijd, frustratie en het voorkomt dat je verkeerde beslissingen op IT-gebied neemt. Hij laat zich niet gek maken, is betrouwbaar, proactief, vakkundig en ontzorgend. Voor ons is Peter een steunpilaar in het bedrijf, zijn adviezen hebben een grote impact op de soepelheid van onze processen. Dankzij hem is alles bij ons achter de schermen uitstekend geregeld.” 

“Door een combinatie van factoren moest RENOTEC DUO op zoek naar nieuwe IT-oplossingen én een adviserende en ondersteunende partij. We kenden Peter al en vertrouwden op zijn deskundigheid. Toen hij een IT-check aanbood kwam dat dus als geroepen. Zijn conclusie was dat onze IT-activiteiten netjes op orde waren, maar onze continuïteit en onafhankelijkheid beter geborgd moesten worden. Peter heeft goed naar onze behoeften en wensen geluisterd. Met zijn kennis en zijn netwerk in het IT-landschap heeft hij ons ondersteund bij het selecteren van de juiste externe leveranciers in onze regio. Zijn kracht is dat hij ‘techneutentaal’ heel goed kan omzetten naar taal die voor ons begrijpelijk is. Daarmee ontzorgt hij ons enorm.”

John Evers & Marga Jansen | RENOTEC DUO