Feltest Equipment over No Corners Consultancy

Marcel Lensvelt is eigenaar van Feltest Equipment, dat in eigen beheer meetinstrumenten en hulpmiddelen voor de papierindustrie ontwikkelt en produceert. Als internationaal opererend en groeiend bedrijf, is voor Feltest het belang van een professioneel, veilig ICT-systeem erg groot. No Corners heeft Feltest ondersteund bij de professionalisering van hun ICT-beleid. 

Klantcase Feltest | Marcel Lensvelt | No Corners

Wat was de situatie van Feltest op ICT-gebied, voordat u No Corners inschakelde?

“We zijn in korte tijd flink gegroeid en daarmee ook het aantal werknemers. We zochten daarom onder andere naar een ICT-oplossing die het mogelijk maakt om zowel onze huidige als toekomstige medewerkers eenduidig en op een veilige manier te laten werken. We hebben verschillende ICT-leveranciers benaderd, die allemaal een andere oplossing boden. Dit bracht alleen maar meer verwarring. Waar we behoefte aan hadden was een goed, onafhankelijk advies en ontzorgd worden op het gebied van ICT.”

Hoe kwam u bij No Corners terecht?

“Hoewel No Corners aan de andere kant van het land gevestigd is, was Peter de enige consultant die met zijn visie aansloot op de behoeften van Feltest. Een ICT-adviseur die niet meteen met een kant-en-klaar systeem op de proppen kwam, maar die eerst eens goed bekeek wat Feltest nu echt nodig had. Om die reden hebben we Peter ingeschakeld.”

Wat was de toegevoegde waarde ten opzichte van andere aanbieders?

“ICT-leveranciers boden ons grofweg twee opties, een uitgebreid ICT-pakket, dat ver boven ons budget lag of een voordelig pakket, dat totaal niet aan onze eisen voldeed. We zijn dan misschien een klein, Nederlands bedrijf, maar we hebben wel degelijk volwassen ICT-uitdagingen, die vragen om specifieke oplossingen. Peter heeft ons een betaalbare, professionele tussenoplossing geadviseerd, waar we vervolgens samen leveranciers bij zochten. We hebben de selectieprocedure gezamenlijk doorlopen en uiteindelijk offertes van drie partijen beoordeeld. Vervolgens hebben we zelf de uiteindelijke keuze gemaakt.”

Welke oplossingen heeft No Corners voor Feltest Equipment ingezet?

“No Corners heeft ervoor gezorgd dat ons eigen netwerk uitstekend gecombineerd wordt met verschillende cloudoplossingen. Deze hybride omgeving maakt onze manier van werken efficiënter, flexibeler en veiliger. We zetten nu bijvoorbeeld SharePoint in als systeem, zodat we op een effectieve manier kunnen samenwerken en informatie direct met de juiste personen kunnen delen.”

Al onze ICT-zaken zijn professioneel gedocumenteerd, wat bijdraagt aan de continuïteit en onafhankelijkheid van Feltest.

Wat heeft jullie tot nu toe het meeste voordeel opgeleverd?

“Ik vind het een enorme geruststelling dat we nu een ICT-oplossing hebben die geheel in ons belang is. De uitvoering van onze back-up is bijvoorbeeld vele malen veiliger geworden. Daarnaast heeft Peter sterk bijgedragen aan een goede documentatie, wat erg belangrijk is voor onze continuïteit en onafhankelijkheid. Doordat alles nu op papier staat, kan ik de benodigde gegevens er zo bij pakken wanneer dat nodig is. Mochten we eens willen wisselen van ICT-leverancier bijvoorbeeld.”

Zijn er ook zaken die No Corners beter had kunnen aanpakken?

“Mijn gedachte was eerst dat Peter alle ICT-zaken uit handen zou nemen, dit bleek niet het geval. Peter geeft advies over wat de eindoplossing moet worden en wat deze moet kunnen. Hij heeft dus echt een consultantrol. Mijn conclusie is dat Peter inschakelen geen excuus is om je verder niet met je ICT-zaken te bemoeien. Eigenlijk heel logisch, maar in de beginfase was me dit nog niet helemaal duidelijk. Toen mijn verwachting eenmaal was bijgesteld verliep alles veel soepeler en inmiddels zijn we erg gelukkig met de oplossing die Peter heeft aangedragen.”

Wat moet No Corners zeker blijven doen als het aan u ligt?

“De eigenzinnigheid, resultaatgerichtheid en de instelling van: “hoe we het gaan doen en welke ICT-leverancier je inschakelt is niet van belang, maar dit is wat je nodig hebt”. Dat vind ik een hele sterke insteek en voor ons de enige juiste. Ieder bedrijf heeft immers een eigen eisenpakket en dus ook een specifieke oplossing nodig.”

Heeft u toekomstplannen die nog meer slimme ICT-oplossingen vergen?

“We bewegen ons richting buitenlandse vestigingen in verschillende tijdzones. Om wereldwijd te kunnen werken en toegang te hebben tot gegevens in één systeem, ligt voor ons zeker nog een ICT-uitdaging. Wanneer het zover is kan No Corners ons vast weer voorzien van goed advies.”

“Als klein, Nederlands bedrijf dat wereldwijd zakendoet, was het lastig voor ons om een passende ICT-oplossing te vinden. Ieder bedrijf heeft een ander eisenpakket dat vraagt om een specifieke oplossing. No Corners heeft ons geadviseerd op basis van wat we echt nodig hadden. Het is een geruststelling dat we nu een ICT-oplossing hebben die geheel in het belang van Feltest Equipment is. Onze medewerkers kunnen nu veilig werken in de cloud en al onze ICT-zaken zijn professioneel gedocumenteerd, wat bijdraagt aan de continuïteit en onafhankelijkheid van Feltest.”

Marcel Lensvelt | CEO