Het kiezen van de juiste computer en hard- en software, hoe doet u dat?

Wanneer in uw bedrijf, net als in de meeste andere bedrijven, vrijwel al uw processen en werkzaamheden digitaal verlopen, is het kiezen van de juiste apparatuur, computers en software ontzettend belangrijk. Maar hoe bepaalt u nu wat voor u en uw werknemers de beste keus is? Daar helpt No Corners u graag bij. We vertellen u er in dit artikel alvast meer over.

Wat is de beste computer voor u?

De meeste MKB-bedrijven werken met een systeem voor het vastleggen van hun klant- en projectgegevens. Als dit programma te traag werkt of steeds vastloopt, zorgt dit natuurlijk voor onvrede bij medewerkers, omdat zij hun werk niet goed kunnen doen. Om dit probleem op te lossen, wordt vaak gekozen voor een nieuwe server of werkplekken met een sterkere motor. Dit blijkt in de praktijk echter niet altijd de beste oplossing te zijn.

Een ‘sterkere motor’ is niet altijd beter

Een computer met een sterkere motor (dus meer processoren) betekent niet per definitie meer beschikbare capaciteit. Het kan in de praktijk zelfs betekenen dat hoe sneller de server of werkplek is, hoe groter het probleem wordt. Want ook de hard- en software en de mate van gebruik moeten namelijk op elkaar afgestemd zijn. Om te beoordelen wat voor u de juiste computer is, hebben we dus wat meer informatie nodig.

 Alle relevante informatie in kaart brengen

kiezen computer software

Alle relevante informatie moet in kaart worden gebracht om opties met elkaar te kunnen vergelijken. Als u een leek op het gebied van ICT bent, weet u waarschijnlijk niet wat alle technische specificaties inhouden. Leveranciers geven u graag ‘advies’, maar vaak zijn zij niet gericht op de beste oplossing, maar op de beste oplossing binnen hun eigen productassortiment. Gevalletje ‘wij van wc-eend’. Wilt u écht de beste computer kiezen voor uw bedrijf, ga dan voor een onafhankelijk advies van No Corners. Wij bieden zelf geen producten aan en hebben dan ook geen ander belang dan te voldoen aan uw behoeften.

Voor welke hard- en software kiest u?

Het valt vaak niet mee om de juiste hardware en software te kiezen, die goed passen bij uw bedrijfsprocessen. U weet misschien welke hard- en software geüpgraded, vervangen of uitgebreid moet worden. Maar hoe kiest u nu de juiste apparaten of applicaties? De vele leveranciers en mogelijkheden maken deze keuze best lastig. Dan is het vaak beter om onafhankelijk advies in te winnen, zodat u alles goed op een rijtje kunt zetten, los van de leverancier en bestaande software.

Inventarisatie van het gebruik van alle hard- en software

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste software is om eerst een uitgebreide inventarisatie te maken. Vervolgens kunt u een weloverwogen selectie maken uit de beschikbare softwarepakketten. Bijvoorbeeld:

  • Kiest u voor een eigen of externe server of een andere cloud oplossing?
  • Wat voor back-upoplossing is het beste voor uw bedrijf?
  • Maken uw medewerkers gebruik van laptops, pc’s of tablets?

Hulp nodig bij de keuze voor de juiste apparatuur en software voor uw bedrijf?

Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek met de onafhankelijke ICT Adviseur van No Corners.

 

 

Geplaast in de categorie: