De voor- en nadelen van maatwerk softwareoplossingen

Het op maat laten maken van een softwareoplossing biedt voordelen als deze goed uitgedacht is en volledig aansluit op de behoefte. Maar er zijn ook nadelen: wie is er bijvoorbeeld eigenaar van de oplossing? Een van de lastige zaken van maatwerk is het borgen van de continuïteit van de oplossing. Als de maatwerkoplossing moet communiceren met een andere toepassing, wie garandeert dan dat dit blijft werken als er nieuwe versies van deze applicaties uitkomen? En blijft uw maatwerksoftware ook werken met nieuwe operating systemen, internetbrowsers en nieuwe hardware?

ICT - ABC | maatwerk softwareBeschikbaarheid

In veel gevallen speelt uw leverancier een rol bij het waarborgen van de beschikbaarheid van maatwerksoftware. Maar kan en blijft uw leverancier de gewenste continuïteit bieden? En is uw leverancier ook in staat om de werking van de oplossing te garanderen als de randvoorwaarden veranderen?

Belangrijk

Het is belangrijk dat er bij het doorvoeren van aanpassingen van de ICT-omgeving een weg terug is. Een testplan is een goed hulpmiddel om te controleren of alles nog goed werkt.

Tips van Peter

  • Begin altijd met een inventarisatie van de eisen en wensen om te beoordelen of maatwerk software de gewenste oplossing biedt. Soms volstaat een aanpassing van de werkwijze en is maatwerksoftware niet eens nodig.
  • Als er maatwerksoftware nodig is, kies dan voor een goede pakketselectie om de juiste keuze te kunnen maken. Waar moet de software aan voldoen? En hoe afhankelijk is uw organisatie van de software?

Meer handige ICT tips?

Download dan gratis mijn e-book met ruim 100 waardevolle ICT tips voor mkb-ondernemers. Onafhankelijk advies nodig? Ik denk graag vrijblijvend met u mee over passende applicaties voor uw bedrijf, zodat u meer rendement kunt halen uit uw ICT. Vraag hiervoor een gratis adviesgesprek aan.

Geplaast in de categorie: ,