Zit u wel op de juiste stoel?
Of laat u zich teveel leiden door de belangen van uw leveranciers?

Wettelijke regelgeving voor een back-up


De Nederlandse overheid heeft verschillende regels opgesteld op het gebied van ICT. U kunt als ondernemer te maken krijgen met deze verschillende regelgevingen, zoals:
  • Meldplicht datalekken (ingegaan 1 januari 2016)
  • Beschermen privacygevoelige gegevens (bijvoorbeeld patiëntendossiers)
  • Bewaarplicht van gegevens (belastingdienst eist 7 jaar)
 
Welke regels zijn echt en welke niet?
Het is voor u als ondernemer belangrijk om te weten welke regelgeving voor u van toepassing is. Aan de andere kant is het ook van belang om te weten welke regels nu echt zijn en welke niet. Er zijn ICT-leveranciers die het hebben over Europese regel- en wetgeving. Maar is dat wel zo? En kan bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid zo maar in al uw bedrijfsgegevens kijken als uw gegevens in de USA zijn opgeslagen? 
 
Hoe weet u nu welke regels voor u van toepassing zijn?
Het is van belang dat u als ondernemer weet aan welke regelgeving u zich moet houden. Als er beweringen worden gedaan om bepaalde oplossingen als onbetrouwbaar af te schilderen, dan is dat niet in uw belang. Halve en onwaarheden zijn natuurlijk uit den boze.
 
Meer weten over welke regelgeving voor u van toepassing is?
Een onafhankelijk advies is belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken, ook als het gaat om regelgeving. Wilt u meer weten over welke regelgeving voor u van toepassing is, maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek!
 

ReagerenBekijk alle artikelen