Zit u wel op de juiste stoel?
Of laat u zich teveel leiden door de belangen van uw leveranciers?

Presentatie geven op een oude laptop: is dit veilig?


Onlangs liep ik op een beurs en daar zag ik iemand een oude laptop opstarten om een presentatie te laten zien. Dat gebeurt wel vaker. Er is binnen de organisatie een oude laptop en die is nog prima te gebruiken om een presentatie, bijvoorbeeld met behulp van een beamer, te laten zien. Als de presentatie op dezelfde of een andere ‘veilige’ computer is gemaakt, hoeft dit niet eens een probleem te zijn.  
 

Geen updates beschikbaar heeft gevolgen voor veiligheid

In dit praktijkvoorbeeld was de laptop voorzien van een operating systeem waarvoor geen updates meer beschikbaar zijn. Dit heeft gevolgen voor veiligheid van de laptop. Desondanks maakte de gebruiker wel contact met het aanwezige draadloze netwerk voor toegang tot internet. Met alle risico’s van dien…
 

Mogelijkheden voor criminelen vergroot

Een paar jaar gelden is de kwetsbaarheid van slecht- of onbeschermde computers onderzocht. Binnen een uur waren er 50 aanvallen vanaf het internet op een onbeschermde computer geregistreerd. De eerste aanval vond al plaats binnen 12 minuten. De mogelijkheden voor criminelen om een computer aan te vallen, zijn door de snellere internetverbindingen die 24 uur per dag aan staan alleen maar vergroot.      


Advies nodig?

Als onafhankelijk ICT-adviseur help ik u graag bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden om veilig met uw ICT-apparatuur om te gaan, zodat u geen onnodige risico’s loopt. Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan. 
 

ReagerenBekijk alle artikelen