Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT - ontwikkelingen en handige tips ontvangen? Schrijf dan hieronder in:
Zit u wel op de juiste stoel?
Of laat u zich teveel leiden door de belangen van uw leveranciers?

Een leverancierselectie maken - wat is jouw eisenpakket?


Welke eisen stel jij als mkb-ondernemer aan je ICT-leverancier of aan een applicatie? Beoordeel je een leverancier op zijn kantoorpand? Of op het aantal medewerkers? En hoe kies je een applicatie? Op basis van de demo? Of op de specificaties die de leverancier verstrekt heeft?  

Genoeg keuzes om te maken dus! Natuurlijk gaat het niet alleen om het kantoorpand of het aantal medewerkers. Maar waar let je nog meer op? Belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld: 
  • Is de leverancier gecertificeerd en zo ja, voor welke oplossingen? Koop je namelijk een ICT-oplossing bij een leverancier die daarvoor niet gecertificeerd is, dan is de kans groot dat de fabrikant geen ondersteuning biedt op deze oplossing. 
  • Is de ICT-leverancier financieel gezond? Overstappen naar een nieuwe leverancier vinden veel ondernemers lastig (al is dit met een goede voorbereiding overigens best te doen). 
  • Sluit het dienstenpakket van de leverancier aan op jouw wensen? 
Hoe kies je een nieuwe applicatie?
Ook bij de keuze voor een applicatie zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt van demo tot demo gaan tot je een oplossing ziet die je aanspreekt, maar je kunt ook een pakket van eisen en wensen opstellen, zodat je kunt beoordelen welke oplossing echt bij jouw bedrijf past. Daarnaast is het verstandig om te berekenen wat een applicatie je de komende vijf jaar gaat kosten. Denk daarbij aan hardware, infrastructuur en/of kosten voor het hosten. En: naast inzicht in de kosten, is het ook heel belangrijk om te kijken wat de applicatie jou gaat opleveren.  
 
Onafhankelijk advies
Of het nu gaat om een leverancierselectie of de aanschaf van een nieuwe applicatie, als onafhankelijk ICT- adviseur help ik je graag bij het inzichtelijk maken van de mogelijkheden. Met uitleg in jip-en-janneketaal en door appels ook echt met appels te vergelijken, zorg ik dat je de juiste keuzes maakt. Ik nodig je graag uit voor een gratis adviesgesprek, om hier samen eens vrijblijvend naar te kijken. 


 

ReagerenBekijk alle artikelen