Wilt u op de hoogte blijven van interessante ICT - ontwikkelingen en handige tips ontvangen? Schrijf dan hieronder in:
Zit u wel op de juiste stoel?
Of laat u zich teveel leiden door de belangen van uw leveranciers?

Bellen via internet (VoIP) - een goed idee voor jouw onderneming?


Voice over IP – VoIP – wordt steeds populairder. En wellicht straks ook noodzakelijk, nu een enkele provider al aangeeft in september 2019 te stoppen met ISDN lijnen. VoIP is dan het alternatief. Maar is VoIP ook een goed idee voor jouw onderneming? 

Verschillen
Tussen traditionele telefonie en VoIP zijn nogal wat verschillen. Op een analoge telefoonlijn zit standaard één telefoonnummer: je kunt één gesprek tegelijk voeren. Een ISDN-2 lijn heeft vier telefoonnummers: je kunt twee gesprekken tegelijk voeren. Daarnaast zijn deze telefoonnummers altijd locatie gebonden: ze hebben een vast netnummer.
Bij VoIP staan de verbindingen en de te gebruiken telefoonnummers los van elkaar: het is je misschien al opgevallen dat sinds een aantal jaar 088 nummers in gebruik zijn, die niet aan een bepaalde locatie gebonden zijn. Bij VoIP kun je als bedrijf dan ook meerdere telefoonnummers aanvragen voor dezelfde locatie.

Inventarisatie
Het is heel belangrijk om onafhankelijk van VoIP providers en ICT leveranciers eerst een inventarisatie van jouw situatie uit te voeren. Je weet dan zeker dat een oplossing straks naadloos aansluit op jouw behoeften en bedrijfsprocessen. Denk bij deze inventarisatie aan het volgende:
  • Hoe ziet de telefoniestructuur, het -gedrag en de -kosten eruit?
  • Welke internetverbindingen zijn noodzakelijk?
  • Wat levert de vergelijking van je huidige telefoonsituatie met een VoIP situatie op?
  • Wat zijn de voordelen en besparingen van VoIP?
  • Is VoIP met de door jou gebruikte applicaties te integreren?
Onafhankelijk advies
Vraag pas na je inventarisatie offertes aan. Vergeet niet meerdere offertes te vergelijken en te beoordelen: je vergroot zo de kans om het product of de dienst te vinden met de meest interessante prijs – en prestatieverhouding. Natuurlijk helpen wij je graag! Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek met de onafhankelijke ICT adviseur van No Corners. 
 

ReagerenBekijk alle artikelen