Zit u wel op de juiste stoel?
Of laat u zich teveel leiden door de belangen van uw leveranciers?

Blog

Waarom is Quality of Service (QoS) nodig voor uw verbindingen?

Eerder waren netwerken voor gegevens en telefonie (spraak) gescheiden. Nu zijn telefonie, video en data vaak geïntegreerd: een apart netwerk is niet meer nodig. Wel stellen data en telefonie andere eisen aan een netwerk. Over een netwerk kunnen verschillende typen verkeer lopen, zoals data, video en telefonie. Wanneer je data en spraak met elkaar integreert, is Quality of Service (QoS) nodig. Spraak heeft immers voorrang boven data. QoS zorgt ervoor dat een bepaald type verkeer voorrang krijgt. Dit moet door alle apparatuur worden ondersteund.
Lees verder


Wat is belangrijk bij de keuze voor een provider?

Als ondernemer heb je vaak te maken met verschillende providers. Dat varieert van een hostingpartij voor je website of webshop tot het op afstand managen van je draadloze netwerk of je telefonie.
Lees verder


Overeenkomsten voor het gebruik van gratis tools: veilig of niet?

Maakt u weleens gebruik van ‘gratis’ diensten als We Transfer en Dropbox? Of van een tool om wachtwoorden in op te slaan? Dan heeft u vast gemerkt dat tijdens de installatie ervan een aantal vragen voorbij komt waar u ‘ja’ moet aanklikken om verder te gaan. Maar is de informatie die u via We Transfer verstuurd hebt nog wel van u? Welke rechten heeft u nog over bijvoorbeeld beeldmateriaal? En komt dit niet in conflict met andere overeenkomsten die u hebt afgesloten? En hoe werkt dat met social media? Is alles wat u daarop plaatst nog wel van u? En hoe krijgt u uw informatie weer van deze diensten verwijderd? Zijn gratis aangeboden diensten ook écht gratis?
Lees verder


Welke factoren beïnvloeden de snelheid van je netwerk

Heeft u meer dan één computer? Dan komt al snel het moment dat u de computers op elkaar wilt aansluiten om gegevens, printers en een internetverbinding te delen: een netwerk. Voor het creëren van een netwerk zijn meerdere mogelijkheden met eigen specificaties. Fundament van het netwerk Een netwerk is te vergelijken met de fundering van een huis. Is het fundament niet goed dat blijft het huis niet staan. En voor een huis met twee verdiepingen of honderd verdiepingen zijn de eisen die u aan de fundering moet stellen nogal verschillend.
Lees verder


De voor- en nadelen van maatwerk softwareoplossingen

Het op maat laten maken van een softwareoplossing biedt voordelen als deze goed uitgedacht is en volledig aansluit op de behoefte. Maar er zijn ook nadelen: wie is er bijvoorbeeld eigenaar van de oplossing? Continuïteit Een van de lastige zaken van maatwerk is het borgen van de continuïteit van de oplossing. Als de maatwerkoplossing moet communiceren met een andere toepassing, wie garandeert dan dat dit blijft werken als er nieuwe versies van deze applicaties uitkomen? En blijft uw maatwerksoftware ook werken met nieuwe operating systemen, internetbrowsers en nieuwe hardware?
Lees verder